Problema intarzierii platii salariilor in educatie a aparut deoarece procedurile europene de intocmire a documentelor pentru astfel de plati au fost schimbate, dar nu toata lumea care cunostea aceasta modificare a avut grija sa o si aplice in termen util, potrivit premierului Victor Ponta.

"Conform deciziei Comisiei Europene si modului de lucru la nivel european, s-au schimbat procedurile de intocmire a documentelor pentru plati. Aproape toata lumea a stiut si s-a apucat de treaba, dar unii, cm e in Romania, si nu doar in Romania, desi stiu relementarea, au stat pana in ultima secunda sa aplice. Dar sunt, banii nu lipsesc, avem in buget", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a adaugat insa ca, la presiunile Ministerului Finantelor si ale media, procedurle au fost indeplinite de toti si nu ar mai trebui sa existe intarzieri.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant a anuntat ca angajatii din educatie vor primi salariile cu o intarziere de aproximativ o saptamana, din cauza unui ordin al Ministerului Finantelor privind noile masuri fiscal-bugetare, care a fost emis in decembrie si pus in aplicare din ianuarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.