Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, sa sesizeze Inspectia Judiciara in cazul afirmatiilor facute de presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, cu privire la Directia Nationala Anticoruptie, pe care a numit-o "politie politica", sustinand ca ar trebui desfiintata.

Sesizarea Inspectiei Judiciare vizeaza atat declaratiile facute de Nicusor Constantinescu dupa ce a fost ridicat in baza unui mandat si dus la sediul DNA Constanta, cat si pozitia Consiliului Judetean Contanta, expusa intr-un comunicat de presa.

Potrivit MEDIAFAX, Inspectia Judiciara va decide daca declaratiile presedintelui CJ Constanta si pozitia oficiala a institutiei pe care o conduce au afectat sau nu independenta Directiei Nationale Anticoruptie. Concluziile inspectiei vor fi cuprinse intr-un raport, care va fi prezentat intr-o sedinta a Plenului CSM.

Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a declarat miercuri, la iesirea de la Directia Nationala Anticoruptie, ca va face plangere la Parchet pentru modul in care a fost ridicat, "ca un animal", de catre procurorii DNA, pe care ii acuza de abuz si politie politica, el spunand ca este "jignitor" ce s-a intamplat.

"Am fost ridicat intr-o maniera politieneasca, militieneasca, cu luare, cu prindere, suprindere, a unui ales local care nici nu stie acuzatiile. Este un mare abuz, o mare gravitate pentru Romania si ne mai miram apoi de ce ne merge rau", a spus Constantinescu.

El a sustinut ca a fost informat, luni, ca in cazul sau se fac cercetari intr-un dosar, pentru ca acum sa afle ca exista patru-cinci dosare, verificarile procurorilor DNA vizand hotararile Consiliului Judetean Constanta in perioada 2009-2013 prind impaduririle din judet, lucrarile in scoli si camine culturale sau la Spitalul Judetean.

"Sa vina DNA, politia politica, si sa conduca ei Romania. Un Consiliu Judetean este parlamentul care voteaza legile. Daca CJ voteaza ceva ilegal, atunci prefectul ataca in instanta si suspenda hotararea. Aceste hotarari (cele vizate de ancheta DNA-n.r.) nu au fost atacate de prefect si au aviz de legalitate. Ce treaba are DNA sa verifice activitatea unui consiliul judetean?", a spus Constantinescu.

Citeste si:
Cătălin Bordea, declarații emoționante la câteva zile după moartea...
Cătălin Bordea, declarații...

El a mai spus ca procurorii DNA "fac ce vor in Romania", sustinand ca DNA ar trebui sa fie desfiintat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.