Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, afirma ca vrea sa monteze indicatoare care sa semnaleze prezenta cainilor fara stapan in zonele din municipiu considerate "periculoase" din acest punct de vedere.

Primarul Nicolae Robu a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca Primaria va pune indicatoare in mai multe zone din municipiu, considerate periculoase din cauza cainilor fara stapan.

"Cineva mi-a facut o sugestie, sa punem niste indicatoare, sa determinam lumea sa nu mai circule prin zona. Vom pune indicatoare in zonele care ne sunt semnalate ca fiind periculoase. Daca ati asistat vreodata la descinderile echipelor de hingheri, e greu de descins, pentru ca oamenii de paza se opun, pentru ca ei vad acei caini drept paza. Sa si raspunda atunci. Cei ce sunt muscati nu trebuie sa se planga de Primarie, sa se planga de acei oameni responsabili. De acolo (din spatele Garii de Nord - n.r.) au fost prinsi circa 25 de caini, au fost ridicati, dar vin altii, pentru ca au lasat deschisa poarta si vin altii", a declarat Nicolae Robu, scrie MEDIAFAX.

El nu a putut spune cate astfel de indicatoare vor fi instalate in oras si nici cum vor arata acestea.

"Cainii s-au grupat in haite, rar mai vezi prin oras caini izolati. Sunt in haite, eu am vazut in miez de noapte, am vazut o haita de noua caini, i-am numarat din masina. Legea e lege, eu mai primesc pe Facebook sesizari si solicitari de la oameni, dar legea e lege. Sa fie foarte limpede, cineva raspunde, din momentul in care legea intra in vigoare, administratia publica raspunde, daca mai sunt gasiti caini pe strada si daca se consuma bani cu cainii in adapost", a spus Robu.

De la sfarsitul lunii decembrie, doi barbati au ajuns la spital dupa ce au fost atacati de caini fara stapan, in zona Garii de Nord din Timisoara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.