Conturile liceului teoretic cu predare in limba romana Lucian Blaga de la Tiraspol au fost blocate, a anuntat luni directorul institutiei, Ion Iovcev, in cadrul unei intruniri la Ministerul Educatiei, relateaza Jurnal de Chisinau, in editia electronica.

Iovcev a subliniat, in cadrul acestei reuniuni la care au participat cele opt scoli cu predare in limba romana de la Tiraspol, ca aceasta masura risca sa blocheze activitatea institutiei.

Guvernul de la Chisinau si-a reiterat criticile la adresa autoritatilor transnistrene pentru situatia scolilor cu predare in limba romana din stanga Nistrului, potrivit postului de radio Europa Libera, scrie MEDIAFAX.

Ministrul Educatiei si Biroul pentru reintegrare au subliniat ca aceste presiuni si obstructionarea procesului instructiv-educativ de catre reprezentantii de la Tiraspol sunt inacceptabile.

Tot luni, intr-un interviu acordat postului de radio Europa Libera, sefa misiunii OSCE in R. Moldova, Jennifer Brush, a afirmat ca in cadrul tensiunilor din jurul scolilor transnistrene ar trebui sa prevaleze dreptul la educatia copiilor.

Liceul Teoretic cu predare in limba romana Lucian Blaga din Tiraspol a fost perchezitionat, la inceputul lui decembrie, de catre angajatii procuraturii transnistrene, iar directorul institutiei si adjunctul sau au fost interogati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.