Un incendiu puternic a izbucnit, marti dimineata, intr-un bloc din localitatea bistriteana Sangeorz-Bai, iar o femeie de la apartamentul de la mansarda a murit dupa ce s-a aruncat de la etaj pentru a se salva, in timp ce ceilalti aproximativ 60 de locatari au fost evacuati de catre pompieri.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bistrita-Nasaud, Marius Rus, incendiul, deosebit de puternic, a izbucnit in jurul orei 02.00, la mansarda unui bloc cu patru etaje din Sangeorz-Bai, flacarile cuprinzand o suprafata de aproximativ 600 de metri patrati.

Conform sursei citate, o femeie in varsta de 63 de ani care locuia la singurul apartament din mansarda blocului a sarit de la etaj pentru a se salva, in conditiile in care tavanul locuintei se prabusea, iar ea fusese cuprinsa de flacari.

Femeia a fost preluata initial de o ambulanta si transportata in stop cardio-respirator la spitalul din Nasaud, unde a murit la scurt timp.

In acelasi timp, cei aproximativ 60 de locatari ai blocului au fost evacuati din imobil, iar mai multe persoane au facut atacuri de panica, primind ingrijiri medicale de la echipajele medicale ajunse la fata locului, scrie MEDIAFAX.

Pentru stingerea incendiului au intervenit 45 de pompieri militari si civili, cu noua masini, iar focul a fost lichidat in aproximativ doua ore, insa interventia pompierilor a mai durat inca doua ore deoarece acestia au decopertat acoperisul blocului.

Reprezentantul ISU a mai spus ca in urma incendiului apartamentul de la mansarda a fost distrus in totalitate, insa celelalte locuinte nu au fost afectate de foc, doar apartamentele de la etajul al patrulea fiind degradate din cauza apei folosite de pompieri.

Marius Rus a mai spus ca locatarii din bloc se vor putea intoarce in apartamente intrucat structura de rezistenta a cladirii nu a fost afectata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.