Simularea examenelor nationale va avea loc in februarie si martie.

Simularea evaluarii nationale a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc in perioada 18-20 februarie, iar cea a bacalaureatului, la care vor participa in premiera si elevii de clasa a XI-a, intre 3 si 7 martie, informeaza Ministerul Educatiei Nationale.

Disciplinele la care se organizeaza simularea evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a sunt limba si literatura romana (18 februarie), limba si literatura materna (19 februarie, pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursuri gimnaziale in limba materna) si matematica (20 februarie), potrivit calendarului facut public joi de MEN.

Rezultatele vor fi afisate in 7 martie.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a si XII-a are urmatorul calendar: limba si literatura romana (3 martie), limba si literatura materna (4 martie), proba obligatorie a profilului (5 martie) si, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului si specializari (7 martie).

Toate probele sunt scrise, iar rezultatele vor fi afisate in 14 martie.

Rezultatele obtinute de elevi la simularea evaluarrii nationale si la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat nu se trec in catalog, la fel urmand sa se intample in cazul evaluarilor nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.