Evaluarile nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a, ale caror note nu se trec in catalog, vor avea loc in intervalul 6 - 29 mai, in doua sesiuni, a doua fiind rezervata elevilor care au absentat, din motive intemeiate, la prima sesiune, informeaza Ministerul Educatiei.

Potrivit calendarului facut public de minister, joi, pe site-ul www.edu.ro, prima sesiune este programata in perioada 6 - 15 mai, iar a doua, intre 20 si 29 mai.

In prima sesiune, elevii de clasa a II-a vor fi evaluati in 6 mai la limba romana (scris si citit), in 7 mai la limba materna (scris si citit) si in 8 mai la matematica.

Evaluarea la clasa a IV-a are calendarul 13 mai (limba romana si limba materna) si 14 mai (matematica), iar cea la clasa a VI-a, 14 mai (limba si comunicare) si 15 mai (matematica si stiinte).

In sesiunea a doua, elevii de clasa a II-a vor fi evaluati la 20 mai (limba romana - scris si citit), 21 mai (limba materna - scris si citit) si 22 mai (matematica).

Evaluarea celor de clasa a VI-a este programata in 27 mai (limba si comunicare) si 28 mai (matematica si stiinte), iar a celor de clasa a IV-a, in 28 mai (limba romana, limba materna) si 29 mai (matematica).

Testele pentru evaluare sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, fiind formulate clar, precis si in stricta concordanta cu programele scolare in vigoare pentru fiecare disciplina de studiu, astfel incat sa permita administrarea in cate doua secvente de evaluare, precizeaza Ministerul Educatiei.

Pentru clasa a IV-a, testele vor avea un format asemanator cu cel al evaluarilor internationale administrate elevilor in varsta de 10-12 ani. Nivelul de dificultate al testelor va fi mediu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.