Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, luni, ca numarul mare de accidente care au avut loc in perioada sarbatorilor arata ca "soferii sunt indisciplinati si conduc agresiv".

Radu Stroe a spus ca, in conditiile in care de sarbatori, in urma accidentelor rutiere au murit 44 de oameni, iar 200 au fost grav raniti, "trebuie sa ne gandim din nou la celebra ordonanta, Codul rutier".

"De sarbatori au fost organizate 2.483 de actiuni ale Politiei Rutiere, iar politistii au ridicat 2.351 de permise si au dat peste 52.000 de amenzi contraventionale, in valoare de 9,6 milioane de lei, fapt care dovedeste ca soferii sunt indisciplinati si conduc agresiv", a declarat Radu Stroe, intr-o conferinta de presa la MAI, citeaza MEDIAFAX.

Ministrul a adaugat ca se analizeaza la nivelul MAI oportunitatile reluarii discutiilor referitoare la Codul rutier, pentru gasirea unor solutii de urgentare a intrarii in vigoare a proiectului.

"Evident, legea este in Parlament, Parlamentul este suveran, dar realitatile vietii curente ne obliga sa reluam aceasta discutie la nivel de Guvern, cu domnul prim-ministru si sa gasim o formula de urgentare a proiectului in Parlament, fara a da sarcini Parlamentului, sau vom gasi o alta solutie. Vom vedea"
, a mai spus Radu Stroe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.