Expresia "Gerul Bobotezei" s-a nascut pentru ca sarbatoarea marcheaza sfarsitul sarbatorilor de iarna si pentru ca este plasata in cea mai friguroasa luna din an.

Anul acesta insa romanii scapa de ger, din moment ce in majoritatea regiunilor din tara se vor inregistra temperaturi de 5-10 grade sau mai mult, relateaza stirileprotv.ro.

La Constanta, cei care vor sa prinda crucea sfintita se vor bucura de 9 grade in aer, fata de minus 9 in anii trecuti. Cu cat ne mutam mai spre vest, cu atat va fi mai cald. 15 grade se vor inregistra luni in Resita, Deva sau Timisoara, unde este asteptata una dintre cele mai calduroase zile de Boboteaza din ultimii 15 ani.

Daca ar fi sa ne luam dupa credintele populare vom avea un 2014 extrem de secetos, pentru ca asta se spune despre anul care urmeaza daca pe lacuri gheata este subtire in ziua de 6 ianuarie.

5 grade ii astepta pe cei care vor sa prinda, luni, crucea sfintita la Dunare. Si aici vorbim de o diferenta de 18 grade intre ziua de luni si noaptea de 5 ianuarie de acum 2 ani, cand oamenii s-au trezit ca a inghetat inclusiv apa de la robinet.

Situatia nu se schimbe nici marti, din moment ce vremea ramane calda pentrua aceasta perioada. In zonele joase cerul va fi mai mult noros dimineata si noaptea local se va semnala ceata, scrie mediafax.ro.

Temperaturile maxime vor fi curpinse intre 3 si 13 grade, iar cele minime vor avea valori de la -9 grade in depresiuni pana la 7 grade in Dealurile de Vest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.