Gigi Becali a formulat o cerere de eliberare din motive medicale, acuzand o afectiune veche la coloana care nu a mai fost tratata in perioada incarcerarii, solicitarea urmand sa fie judecata de Tribunalul Constanta in 29 ianuarie, a declarat avocatul Bogdan Vlad.

Termenul stabilit de Tribunalul Constanta pentru judecarea cererii de eliberare, depusa in 30 decembrie, este 29 ianuarie.

Avocatul care il reprezinta pe Becali a mai spus ca a depus vineri si o solicitare ca instanta sa judece cererea de eliberare la o data mai apropiata, data fiind "urgenta" situatiei.

Bogdan Vlad a precizat ca Gigi Becali are o afectiune la nivelul regiunii cervicale a coloanei vertebrale, pe care a tratat-o constant timp de 30 de ani, inainte de a fi incarcerat, si nu a mai putut continua tratamentul in inchisoare. Recent, problema s-ar fi agravat, clientul sau acuzand dureri acute si insuportabile, scrie MEDIAFAX.

Situatia este reflectata in dosarul medical al lui Becali, medicul de la Penitenciarul Poarta Alba avand obligatia sa intocmeasca la randul sau un raport, a mai precizat Vlad.

Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, el fiind condamnat in 20 mai 2013 la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si mai primind ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava, pana pe 29 octombrie, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

Becali a depus in timpul detentiei cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o cerere de intrerupere a pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i respinse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.