Administratia Nationala de Meteorologie a publicat estimarile meteorologice, pentru perioada ianuarie - martie 2014. Acestea sunt realizate de centrul European pentru Prognoze si are un grad de probabilitate de 60%.

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme, cu o durata scurta de manifestare, nu pot fi prognozate cu ajutorul acestei prognoze.

Vremea in ianuarie

Valorile termice se vor situa, in general, sub mediile multianuale, de -3,1 grade Celsius, exceptand partea de sud-est a tarii, unde vor fi apropiate de aceste medii, informeaza Autoritatea Nationala de Meteorologie.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general apropiate de media climatologica, de 37,2 l/mp, exceptand regiunile vestice si centrale , unde sunt posibile valori excedentare.

Vremea in februarie

In luna februarie, temperatura aerului va avea valori medii apropiate de normalul climatologic, de -1,1 grade celsius, in cea mai mare parte a tarii.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de mediile climatologice, de 35,4 l/mp, posibil local deficitare in sud-vestul tarii.

Vremea in martie

Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale, de 3,4 grade Celsius, in sudul, sud-estul si estul tarii, si posibil sub aceste medii in celelalte regiuni.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare, in cea mai mare parte a tarii, exceptand regiunile sud-estice, local cele sud-vestice, unde se vor incadra in normele climatologice, de 35,6 l/mp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.