Pste 36 de tone de articole pirotehnice, in valoare totala de 1,4 milioane de lei, au fost confiscate de politisti in cadrul actiunii nationale "Foc de Artificii 2013", transmite Inspectoratul General al Politiei Romane.
De la declansarea actiunii si pana in prezent, sub coordonarea de specialitate a Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase, cu sprijinul Directiei de Ordine Publica, politistii au efectuat aproape 2.370 de controale si verificari in urma carora au fost constatate 533 de infractiuni, de comiterea carora sunt suspectate 532 de persoane, potrivit unui comunicat IGPR citat de Agerpres. De asemenea, au fost aplicate 21 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 16.400 de lei.

"Orice operatiune cu articole pirotehnice, efectuata fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an. Mai trebuie mentionat faptul ca articolele pirotehnice din categoriile 1 si P1 comercializate catre persoanele cu varsta sub limita prevazuta de lege, respectiv 16 ani, precum si comercializarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de catre pirotehnicieni constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la un an", mai subliniaza sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.