Invatatoarea de la Scoala nr. 10 reclamata la Parchet pentru ca ar fi cerut parintilor bani de cadouri detine, impreuna cu un alt cadru didactic, o scoala primara cu after school, care are doua sedii in zone rezidentiale ale Capitalei.

Informatia a fost confirmata, pentru MEDIAFAX, de surse apropiate anchetei declansate de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Dana Blandu a deschis, impreuna cu o alta invatatoare, scoala primara privata Scolar AS, care are doua sedii, in Baneasa si Pipera, oferind si servicii de after school, tabere si petreceri pentru elevi, dupa cum se precizeaza pe site-ul scolii.

Partenera ei in aceasta afacere spunea, acum mai multi ani, ca primul sediu a fost deschis in octombrie 2005, iar cel de-al doilea, un an mai tarziu.

Potrivit site-ului Scolar AS, tariful lunar practicat este de 650 de lei pentru after school si, respectiv, 800 de lei pentru scoala primara, care creste in cazul celor care doresc sa fie asigurate masa si transportul. In oferta apare si serviciul before school, care costa 500 de lei pe luna.

Ancheta la o scoala dupa ce invatatoarea ar fi cerut parintilor bani de cadouri

Tot pe site-ul scolii private se precizeaza ca aceasta are ca parteneri cadre didactice de la mai multe scoli si licee bucurestene, inclusiv de la Scoala nr. 10.

Persoana de contact mentionata pe acelasi site este chiar invatatoarea Dana Blandu.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a sesizat, luni, Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2, in legatura cu presupusele fapte penale savarsite de invatatoarea Dana Blandu de la Scoala nr. 10 din Capitala, acuzata ca ar fi cerut parintilor bani de cadouri.

Reprezentantii ISMB au mai precizat ca aspectele penale in acest caz vor fi analizate de catre Parchet, iar cele administrative, de catre unitatea de invatamant.

Seful ISMB, Constantin Traistaru, a declarat anterior ca daca se dovedeste ca invatatoarea este vinovata, ea risca sanctiunea maxima a excluderii din invatamant.

Citeste si:
Karmen, despre experiențele paranormale trăite de părinții ei:...
Karmen, despre experiențele...

Traistaru a precizat ca pentru analizarea acestui caz au fost nominalizati doi inspectori din cadrul ISMB si s-a dispus constituirea unei comisii de cercetare la nivelul scolii. Inspectorii vor realiza o cercetare independenta fata de membrii comisiei.

Cercetarile in acest caz vor incepe efectiv in 6 ianuarie, intrucat personalul din scoala este pana atunci liber, iar angajatii nu pot fi chemati la serviciu din concediu, conform legii. Traistaru a estimat ca cercetarile vor dura o saptamana.

Reprezentantii ISMB au contactat-o si pe femeia care a facut denuntul, mama unui elev de la clasa invatatoarei, aceasta neaflandu-se in prezent in Capitala, si au invitat-o la discutii tot incepand din 6 ianuarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.