Locurile de cazare pe Valea Prahovei sunt rezervate aproape in totalitate pentru Revelion, preturile pornind de la 1.000 de lei de persoana trei nopti de cazare la o vila.

Temperaturile ridicate din ultima perioada au facut ca multe dintre partiile din statiunile de pe Valea Prahovei sa fie nefunctionale, doar in Busteni si Azuga conditiile pentru practicarea sporturilor de iarna fiind bune.

Potrivit lui Mihai Colesi de la Centrul de informare turistica Busteni, partia Kalinderu 1, cu o lungime de aproximativ 1.400 de metri, este acoperita cu un strat de zapada artificiala de aproximativ 30 de centimetri. Cea de-a doua partie care face parte din domeniul schiabil al statiunii Busteni, Kalinderu 2, este impracticabila. In schimb, parcul de distractii de la baza domeniului schiabil Kalinderu este deschis.

In statiunea Azuga sunt deschise doar cateva tronsoane de partie acoperite cu un strat de zapada artificiala cuprins intre 8 si 30 de centimetri. Astfel, potrivit reprezentantilor domeniului schiabil al statiunii, in acest week-end se poate schia pe partia Sorica, pe o lungime de 550 de metri deservita de teleschi, pe partia Cazacu Varianta, pe o lungime de 400 de metri si pe partiile Sorica incepatori si Cazacu incepatori.

In cea mai cautata statiune de pe Valea Prahovei, Sinaia, nu se schiaza. Partiile din Valea Dorului si Valea Soarelui, situate la 2000 de metri altitudine in Bucegi sunt impracticabile din cauza ca nu a nins, iar partia Noua, care dispune de tunuri pentru zapada artificiala, nu a putut fi inzapezita din cauza temperaturilor ridicate.

Potrivit presedintelui Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, Adrian Voican, locurile de cazare sunt rezervate aproape in totalitate pentru Revelion.

"Se inregistreaza cresteri ale preturilor serviciilor hoteliere acolo unde s-au facut investitii, a crescut gradul de confort sau au fost introduse servicii noi. in rest, preturile sunt comparabile cu cele de anul trecut", a declarat presedintele APDT Prahova.

La fel ca si anii trecuti, si in acest an cea mai cautata statiune este Sinaia, insa interesul turistilor a crescut si pentru statiunile Azuga si Busteni, a mai spus Adrian Voican.

Citeste si:
Crăciunul românilor în numere
Crăciunul românilor în numere

Unii dintre cei care vor petrece noaptea dintre ani pe Valea Prahovei au plecat deja catre statiuni. Politia Prahova a anuntat, sambata dupa amiaza, ca traficul pe DN 1, in zona statiunilor, este aglomerat, recomandandu-le soferilor sa respecte indicatiile agentilor care dirijeaza traficul rutier si sa circule cu prudenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.