Vremea neobisnuit de calda pentru sfarsitul anului, cu 17 grade, i-a scos din casa pe oameni.

Craciunul si Revelionul aduc o vreme de primavara in vestul tarii. La Arad, au fost 15 grade Celsius

In multe locuri din tara ultimele zile au aratat de parca am sarbatori mai degraba martisorul, nu Craciunul. Dar temperaturile prea mari pentru aceasta perioada ne dau organismul peste cap. Probleme au in special cei cu afectiuni reumatice.

"Diferentele mari de temperatura fac ca starea organismului, rezistenta, sa fie mult diminuata. Organismul are nevoie de un timp pentru a se adapta la conditiile de vreme. E vorba de mecanismul de termoreglare. Pot aparea diverse dureri, mai ales la nivelul articulatiilor. Sunt durerile meteosensibile", spune medicul de garda UPU de la Spitalul Municipal, Lacramioara Bordea.

Medicii ne sfatuiesc sa luam vitamine pentru a ne intari organismul.

Temperaturile sunt mai ridicate cu peste 10 grade fata de media normala. Astazi la Timisoara si Arad, au fost intre 15 si 17 grade. Cald a fost si in alte orase unde s-au inregistrat 13-14 grade celsius, de parca ar fi venit primavara.

Meteorologii spun ca vremea va fi neobisnuit de calda si in zilele urmatoare in vestul, centrul si nordul tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.