Alimentarea cu gaz a celorlalte scari din blocul din Calarasi afectat de explozie va fi reluata in cursul zilei de vineri, iar locatarii vor putea reveni in locuinte, ancheta urmand sa fie coordonata in continuare de procuror, iar decizia va apartine magistratului, a anuntat premierul Victor Ponta.

El a precizat ca decizia de reluare a furnizarii cu gaz apartine Distrigaz, dar ca a discutat cu reprezentantii companiei, iar acestia i-au transmis ca furnizarea gazului va fi reluata de vineri pe celelalte scari, nu pe cea afectata, unde locatarii vor si putea reveni in case, in siguranta.

Premierul a aratat de asemenea ca persoanele ranite se afla sub ingrijire, iar pe plan local vor fi luate masuri pentru sprijinirea familiilor afectate.

"Cand este o ancheta penala, toata coordonarea apartine procurorului, iar toate institutiile guvernamentale vor pune la dispozitie date tehnice, insa decizia apartine magistratului, la momentul finalizarii anchetei", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a venit, vineri, la Palatul Victoria pentru a discuta cu vicepremierul Gabriel Oprea despre concluziile anchetei privind explozia produsa, miercuri, intr-un bloc din Calarasi.

Explozia a avut loc miercuri, la ora 17.44, intr-un bloc de pe strada Calea Bucuresti din Calarasi, soldandu-se cu decesul femeii de 44 de ani, Gina Popescu, si ranirea grava a unui barbat, Victor Avadanei, de 61 de ani. Barbatul, care este proprietarul apartamentului in care s-a produs deflagratia, este internat la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri din Capitala, la sectia de terapie intensiva, avand arsuri pe 60 la suta din suprafata corpului. De asemenea, alte cinci persoane au fost ranite usor in urma deflagratiei.

Citeste si: Specialisti in explozii, la Calarasi pentru a stabili cauzele exploziei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.