Inceputul noului an vine cu vesti proaste pentru buzunarele romanilor. De la 1 ianuarie, vom plati mai mult pentru produse de baza, precum carburanti, gaze, energie electrica, dar si pentru bere si tigari.

Preturile la benzina si motorina se vor majora imediat dupa venirea noului an. Acciza pentru litrul de carburant se va calcula in baza unui curs valutar mai dezavantajos pentru bugetele romanilor, iar din cauza diferentei de curs fiecare litru de carburant va costa cu 9 bani mai mult.

De asemenea, sa nu uitam si de taxa de 7 eurocenti pe litru, motiv de cearta intre mai-marii tarii. Introducerea accizei a fost amanata, dar in niciun caz uitata.

Potrivit realitatea.net, odata cu introducerea acestei taxe un litru de benzina va ajunge sa coste aproximativ 6 lei, iar un litru de motorina 6 lei si 30 de bani. Mai mult de atat, romanii vor fi nevoiti sa plateasca aproape 7 lei pentru un litru din cel mai scump carburant.

Gazul se va scumpi cu 1%, conform anuntului Autoritatii de Reglementare in Energie in calendarul de liberalizare a pietei, iar energia electrica ar putea avea parte de o majorare de 1%, gratie noii taxe de stalp, promovata intens de Guvern.

Ultimele produse ale carori preturi vor fi afectate de scumpiri sunt tigarile si berea. Astfel, un pachet de tigari va costa si cu 50 de bani mai mult, iar berea ar putea sa se scumpeasca, in functie de inflatie, si cu 10 bani pe litru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.