Dunarea a fost poluata cu produse petroliere, marti dimineata, pe o distanta de aproximativ doi kilometri, in Portul Comercial Drobeta Turnu Severin.

Autoritatile au intervenit cu materiale de neutralizare pentru reducerea undei de poluare, dar si pentru identificarea poluatorului, relateaza stirileprotv.ro.

Potrivit directorului Sistemului de Gospodarire a Apelor Romane Mehedinti Cristian Mura, petele de petrol au fost descoperite marti dimineata, din dreptul Portului Comercial pana la Capitania din Turnu Severin, pe o distanta de aproximativ doi kilometri.

"Am primit o informare in aceasta dimineata, ca pe Dunare sunt irizatii de produs petrolier. Ne-am mobilizat, am intervenit la fata locului cu substante neutralizante. Deocamdata nu am stabilit cine este poluatorul, cel mai probabil este vorba de o evacuare de apa de santina de la o nava aflata in tranzit", a declarat Cristian Mura.

Reprezentantii de la Apele Romane sustin ca fauna si flora acvatica nu au fost afectate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.