Aproximativ o suta de persoane au participat, sambata, la Cluj, la un mars de comemorare a eroilor Revolutiei din Decembrie 1989, depunand coroane de flori si asistand la slujbe de pomenire.

Cele aproape o suta de persoane s-au strans la Podul Astoria din Cluj-Napoca, unde s-a tras pentru prima data in 1989, si au depus coroane de flori. Participantii au avut drapele gaurite si au pornit intr-un mars spre Piata Unirii, unde, la Monumentul Eroilor Revolutiei, au depus coroane de flori si au asistat la o slujba de pomenire.

Radu Negru, ranit in Revolutia de la Cluj din 1989, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca idealurile Revolutiei nu s-au implinit.

"Idealurile pentru care am iesit in 1989 in strada nu s-au implinit, mai avem de iesit in strada. Am sperat ca noul guvern, Guvernul Ponta, sa faca ceva, dar ne-a dezamagit, iar in relatiile cu noi, cu revolutionarii, consider ca Ponta incearca sa vada cine e mai incapatanat, el sau revolutionarii. Din pozitia de prim-ministru iti da mana sa fii incapatanat, este dezamagitor, sa speram ca o sa le fie rusine la un moment dat", a spus Negru.

Un alt revolutionar spune ca avem libertate, dar ca Revolutia trebuie sa continue.

"Avem libertate si libertatea e scumpa, dar revolutia trebuie continuata de unde am lasat-o in 1989, nu se respecta punctul 8 de la Timisoara, de aceea am ajuns in situatia in care am ajuns, suntem ridicoli. Traim rau si trebuie schimbat regimul politic, am iesit in 1989 in strada sa schimbam comunismul, sa fim liberi si am ajuns slugi. Am daramat un sistem, dar dupa 22 decembrie 1989 a preluat fraiele tarii acelasi sistem, trebuia condamnat tot sistemul comunist, sa avem democratie, nu democratie originala, tara a fost distrusa", a spus revolutionarul.

Din Piata Unirii, oamenii s-au indreptat spre Cimitirul Eroilor, unde au fost depuse coroane de flori, a fost tinuta o slujba de pomenire, iar garda militara a prezentat onorul.

Manifestari similare au avut loc si in alte locuri din Cluj-Napoca, unde au murit oameni in 21 decembrie 1989, respectiv la Troita din cartierul Marasti si la fosta fabrica de bere din cartierul Manastur.

Citeste si:
„Podul Unirii”, primul construit în Maramureș de la Revoluție...
„Podul Unirii”, primul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.