Oamenii intretin in vacanta mai multe contacte sexuale si tind sa uite de contraceptie, atrage atentia Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala din Romania (SECS), recomandand utilizarea metodelor contraceptive eficiente.

Vacanta inseamna relaxare si distractie dar si un moment in care, feriti de stresul activitatilor cotidiene, oamenii intretin mai multe contacte sexuale decat in mod obisnuit si uita de multe ori de contraceptie, transmite SECS.

Prin intermediul campaniei "Planifica Neprevazutul!", ONG-ul recomanda utilizarea continua a metodelor contraceptive eficiente si in perioada vacantei, iar in cazul in care acestea fie lipsesc, fie esueaza, contraceptia de urgenta trebuie sa fie la indemana.

Potrivit cercetarii Emergency Contraception Study, realizata la inceputul anului in randul a 500 de romance cu varste intre 16 si 49 de ani, femeile din Romania au, in medie, 38 de contacte sexuale neprotejate pe parcursul unui an, iar aproape jumatate dintre ele se expun riscului aparitiei unei sarcini nedorite folosind metode cu risc mare de "accident", indeosebi metoda retragerii si metoda calendarului, scrie MEDIAFAX.

"Contraceptia de urgenta este singura metoda care, utilizata in maximum 72 de ore de la un contact sexual neprotejat, poate preveni instalarea unei sarcini. Eficienta metodei este de 95% daca este administrata in primele 24 de ore de la «accident» si scade la 85% la 24 - 48 de ore si la 58% in intervalul 49 - 72 de ore", explica Mirela Popa, medic primar obstetrica-ginecologie.

Campania "Planifica Neprevazutul!" vizeaza o mai buna informare a publicului in ceea ce priveste contraceptia de urgenta, prin platforma online www.planificaneprevazutul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.