Soferii care transporta autostopisti risca amenzi cuprinse intre 1.000 si 5.000 de lei, daca Guvernul va aproba un proiect de ordonanta de urgenta publicat de Ministerul Transporturilor.

Potrivit proiectului de ordonanta, practica autostopului "afecteaza profund activitatea intreprinderilor autorizate si mediul concurential, avand un impact negativ inclusiv asupra bugetului de stat".

Proiectul nu prevede, insa, si modul in care va fi controlata aceasta activitate. Proiectul ordonantei de urgenta se afla in dezbatere publica pana la data 23 decembrie.

Propunerea Ministerului Transporturilor:

Articol unic. - La articolul 55 punctul 3 din Legea nr.38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 45 din 28 ianuarie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa litera f) se introduce o noua litera, litera h), cu urmatorul cuprins:
"h) aplicabila persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea de transport public de persoane cu un autoturism, fara respectarea prevederilor art. 7."

Ce spune Legea nr.38/2003:
Art. 55 Constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni, si se sanctioneaza dupa cum urmeaza: (...)
3. cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei:

La care se adauga litera h), daca proiectul trece de Guvern: "h) aplicabila persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea de transport public de persoane cu un autoturism, fara respectarea prevederilor art. 7."

Art. 7 Transportul in regim de taxi sau transportul in regim de inchiriere se poate executa numai de transportatori autorizati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.