Procurorii DNA fac, miercuri dimineata, perchezitii la Consiliul Judetean Dolj, fiind vizati opt functionari din cadrul institutiei, care ar fi intervenit pentru adjudecarea unor licitatii de catre firme agreate, pentru care percepeau un "comision" din valoarea contractelor.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Structura Centrala fac cercetari fata de opt functionari din cadrul Consiliului Judetean Dolj, care ar fi intervenit in procedurile de atribuire a contractelor ce aveau ca beneficiari institutia publica, "directionandu-le catre firmele agreate, percepand in schimb un «comision» din valoarea contractelor", se arata intr-un comunicat de presa al DNA, transmite MEDIAFAX.

Potrivit procurorilor, functionarii publici ar fi intervenit pentru adjudecarea unor licitatii catre firme agreate, prin crearea conditiilor tehnice si organizatorice favorizante, producand astfel un prejudiciu in bugetul Consiliului Judetean Dolj.

Anchetatorii fac miercuri zece perchezitii in acest caz, a precizat DNA.

Potrivit unor surse judiciare, perchezitii au loc si in birouri din Consiliul Judetean Dolj.

Procurorii au fost sprijiniti in aceasta cauza de SRI si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei Romane.

Consiliul Judetean Dolj este condus de Ion Prioteasa, aflat la al treilea mandat. El a fost presedinte al filiale PSD Dolj pana in aprilie, cand a demisionat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.