Cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna s-a inregistrat in noaptea de marti spre miercuri, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 21,2 grade Celsius.

Meteorologul Pal Emeric de la Centrul Meteorologie Regional Targu Mures a declarat ca minima nationala a acestei ierni s-a inregistrat in noaptea de marti spre miercuri, jurul orei 01.30, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 21,2 de grade Celsius, transmite MEDIAFAX.

Valori termice extrem de scazute s-au inregistrat in toate localitatile din judetul Harghita. Astfel, la Toplita au fost minus 20 de grade Celsius, la Joseni minus 17,7 grade, la Odorheiu Secuiesc minus 16,6 grade Celsius, iar la Bucin minus 12,9 grade Celsius.

Potrivit sursei citate, temperaturile se mentin foarte scazute si in cursul zilei de miercuri, maximele urcand pana la minus 5, minus 6 grade Celsius, iar in noaptea de miercuri spre joi sunt asteaptate ninsori slabe si temperaturi la limita gerului in Harghita.

Minima absoluta a lunii decembrie in Harghita, de minus 33 de grade Celsius, a fost consemnata in anul 1998 in Miercurea Ciuc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.