Meteorologii au atentionat ca in Dobrogea si estul Munteniei vor fi, marti, intensificari de vant care vor atinge la rafala 60-70 de kilometri pe ora, iar in Moldova va ninge slab.

Potrivit informarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, marti, pana la ora 20.00, vantul va avea intensificari cu viteze ce vor atinge si izolat vor depasi la rafala 60-70 de kilometri pe ora in Dobrogea si estul Munteniei, dar si in Moldova, unde trecator va mai ninge slab.

"In Carpatii Meridionali si de Curbura ninsorile vor fi viscolite, iar vantul va sufla tare, cu peste 80-90 km/h", se arata in informarea ANM, transmite MEDIAFAX.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, anunta luni, la videoconferinta cu prefectii, ca nu va mai fi prelungit codul galben pentru ninsori, dar atentionarea ar putea ramane in vigoare pana marti seara, pentru intensificari de vant.

Ion Sandu a mai spus ca pana in 12 decembrie vor mai fi cantitati de precipitatii sub forma de zapada, dar nesemnificative din punct de vedere cantitativ.

Judetele Botosani, Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Gorj, Hunedoara, Caras-Severin, Timis, Arad, Alba, Cluj, Bihor, Salaj, Sibiu, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Bistrita-Nasaud si Maramures au fost, pana marti dimineata, sub avertizare cod galben de ninsori si viscol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.