Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori si viscol, valabila de vineri dimineata pana sambata dupa-amiaza, in 19 judete din nordul, estul, centrul si vestul tarii.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, de vineri, ora 06.00, pana sambata, la ora 14.00, in zona de munte va ninge si se va depune strat nou de zapada, in prima parte a zilei in Muntii Apuseni si in Carpatii Orientali, apoi si in celelalte masive, transmite MEDIAFAX.

Vantul va avea intensificari, cu rafale de peste 70 de kilometri pe ora si pe crestele inalte de peste 100 de kilometri pe ora, viscolind zapada.

Avertizarea cod galben de ninsori si viscol a fost emisa pentru judetele: Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea, Gorj, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj, Bihor si Salaj.

ANM a precizat ca intensificari ale vantului vor fi si in zonele mai joase de relief din regiunile intracarpatice, dar la cote mai reduse (55 - 60 de kilometri pe ora), iar ninsorile, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restranse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.