Noi documente de identitate vor fi eliberate cetatenilor romani din 1 aprilie 2014, dupa cum prevad reglementarile in vigoare deja.

Buletinele electronice se vor elibera incepand din 1 aprilie 2014, iar punerea in circulatie a noilor documente de identitate se va realiza, in mod esalonat, in termen de maximum 18 luni de la data emiterii primei carti electronice de identitate, pe masura asigurarii cu suportul tehnic necesar a serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor, conform unui proiect normativ publciat de MAI si citat de realitatea.net.

"Cine nu doreste carte de identitate electronica poate opta pentru una normala, care va fi asemanatoare cu cea electronica, dar nu va contine cipul si amprentele detinatorului", a explicat, in luna iunie, Laura Cusa, seful serviciului juridic din Directia pentru Evidenta Persoanelor.

Concret, proiectul de act normativ stabileste, printre altele, forma si continutul de date ale documentelor de identitate ce urmeaza a fi puse in circulatie incepand cu data de 1 aprilie 2014.

Documentul publicat de MAI prevede ca noile carti de identitate vor contine date in format tiparit sau in format inscriptionat prin tehnici speciale si datele inscrise in mediu de stocare, precum si elemente de particularizare si de siguranta, suplimentare fata de cele aflate in circulatie in prezent. Astfel, datele cu caracter personal vizibile sunt:

- numele si prenumele titularului;
- sexul;
- cetatenia titularului;
- data si locul nasterii titularului;
- semnatura olografa a titularului;
- imaginea faciala a titularului;
- C.N.P.;
- adresa de domiciliu a titularului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.