Premierul Victor Ponta a sustinut, miercuri, ca pensionarea femeilor din Romania la varsta de 65 de ani, incepand cu anul 2035, reprezinta o obligatie europeana de la care nu se poate deroga, el aratand ca Guvernul a discutat un proiect de lege in acest sens.

Intrebat daca s-a discutat miercuri in Guvern despre egalizarea varstei de pensionare pentru femei şi barbati, Ponta a raspuns afirmativ, precizand ca masura va fi adoptata din 2035.

"Incepand cu 2035, deci peste 22 de ani din acest moment, Romania este obligata ca membra UE sa se alinieze la varsta europeana minima de 65 de ani", a spus Ponta.

El a precizat ca exista tari UE in care varsta de pensionare este deja chiar mai ridicata.

Premierul a aratat ca masura are la baza consideratii de natura ştiintifica privind dezvoltarea economica şi sociala, dezvoltarea medicinei, dar şi faptul ca, in primul rand, femeia in 2035 in UE nu va mai avea acele munci dificile pe care le avea.

"Deci, 2035 este o obligatie europeana la care Romania nu poate sa deroge. E proiect de lege. Pana in 2035 sper s-o adoptam, adica nu era niciun motiv de urgenta", a mai spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.