Cei opt angajati ai combinatului Oltchim Ramnicu Valcea care au intrat in greva foamei luni continua protestul, doi dintre grevisti fiind opriti la dispensarul medical al combinatului dupa ce analizele medicale au aratat ca au nivelul glicemiei foarte scazut.

Potrivit liderului sindicatului ”Victoria” din cadrul combinatului Oltchim, Corneliu Cernev, cei opt salariati ai combinatului care luni au intrat in greva foamei, la finalul unui protest spontan la care au participat aproximativ o suta de angajati de la Oltchim, se afla, miercuri, in a treia zi de protest, transmite MEDIAFAX.

Starea de sanatate a doi dintre grevisti s-a deteriorat, ei fiind opriti, miercuri, la dispensarul combinatului.

"Grevistilor li s-au facut dimineata analize medicale, iar doi dintre ei au fost opriti in dispensarul combinatului fiindca le-a scazut mult glicemia. Ceilalti sase se afla la combinat, unde continua greva", a afirmat Cernev.

El a mai spus ca miercuri la ora 12.00 reprezentantii muncitorilor au programata o intalnire cu administratorul judiciar al combinatului si cu administratorul special.

"Speram ca in urma discutiilor sa rezolvam problemele care ne nemultumesc", a adaugat liderul sindical.

Aproximativ o suta de salariati ai Oltchim din Ramnicu Valcea au declansat, luni, un protest spontan, oamenii iesind in curtea combinatului si cerand salariile restante pe doua luni si jumatate si schimbarea directorilor despre care afirma ca sunt "pusi politic in functii". Ulterior, zece dintre angajati au intrat in greva foamei, doi dintre ei renuntand la protest in acceasi zi.

Liderul sindical Corneliu Cernev afirma ca principala nemultumire este ca oamenii, care nu si-au luat salariile de peste doua luni si jumatate, nu stiu cand vor fi platiti, in conditiile in care activitatea unor sectii este oprita.

Liderul sidical spunea ca salariatii combinatului acuza si faptul ca dupa intrarea in insolventa la Oltchim s-au facut angajari, fiind aduse "persoane care habar nu au despre activitatea acestui combinat chimic". Angajatii reclama, de asemenea, "salariile mari, de 8.000-9.000 de lei", pe care le-ar lua membrii conducerii combinatului si spun ca in unitate se fac cheltuieli semnificative pentru masinile de serviciu si pentru protocol.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Citeste si: Conducerea Oltchim: Angajatii vor primi salariile pe septembrie si octombrie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.