Aproximativ o suta de salariati ai combinatului Oltchim din Ramnicu Valcea participa, luni, la un protest spontan, oamenii iesind in curtea combinatului si cerand salariile restante pe doua luni si jumatate si schimbarea directorilor despre care afirma ca sunt "pusi politic in functii".

Potrivit liderului filialei Cartel Alfa din judetul Valcea, Ion Vancea, aproximativ o suta de salariati ai combinatului Oltchim, membri ai unuia dintre sindicatele care apara drepturile angajatilor combinatului, au declansat un protest spontan, luni, solicitand plata salariilor restante si "schimbarea directorilor care sunt pusi politic in functii".

Cornel Cernev, liderul sindicatului "Victoria" din cadrul Oltchim - sindicat ai carui membri participa la protest -, a declarat pentru MEDIAFAX ca angajatii combinatului au de recuperat salariile pentru doua luni si jumatate si nimeni nu le spune cand vor primi banii.

"Avem de recuperat salarii restante pe doua luni si jumatate. Nu avem nicio comunicare din partea conducerii sau a administratorului judiciar despre cum vor fi esalonate aceste restante, cand le vom primi si nimeni nu ne spune nimic despre banii pe care ar urma sa-i primim pe decembrie", a spus Cornel Cernev.

El a precizat ca salariatii au cerut directorului combinatului "o discutie cu sindicalistii, in prezenta presei", insa directorul nu ar fi fost de acord cu o astfel de discutie la care sa asiste si jurnalistii.

Liderul sindicatului "Victoria" din Oltchim a spus ca unii dintre participantii la protestul spontan de luni intentioneaza sa intre in greva foamei, pentru a atrage atentia asupra situatiei lor.

Cornel Cernev a mai spus ca in urma acestui protest activitatea combinatului nu a fost oprita, in unele sectii angajatii continuand sa munceasca.

Oltchim Ramnicu Valcea este in situatia jenanta de a se ruga de finantatori sa ii dea un credit de 15 milioane euro pentru redeschiderea unei sectii de productie, dar nicio banca nu vrea sa imprumute combinatul, declara, vineri, ministrul Economiei, Andrei Gerea.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din actiunile Oltchim, si a esuat anul trecut in incercarea de a privatiza combinatul chimic.

O noua incercare de vanzare a Oltchim este programata pentru luna februarie a anului viitor, ofertele angajante putand fi depuse pana la 17 ianuarie.

Administratorii judiciari ai Oltchim au semnat saptamana trecuta o scrisoare de intentie cu doua companii din China, Baota Petrochemical Group si Junlun Petroleum, interesate sa participe la privatizarea societatii din Ramnicu Valcea.

Oltchim a raportat pentru primele noua luni pierderi de 172,74 milioane lei, cu 44% mai reduse decat cele consemnate in aceeasi perioada din 2012, la afaceri in scadere la jumatate, la 359,48 milioane lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.