Greva generala din sistemul sanitar a fost amanata, iar conflictul de munca este suspendat, dupa ce Guvernul a aprobat unele dintre revendicari si la Ministerul Sanatatii a fost semnat Contractul colectiv de munca la nivel de sector, a anuntat presedintele Federatiei Sanitas, Leonard Barascu.

Inainte de anuntul facut de presedintele Federatiei Sanitas, ministrul Eugen Nicolaescu a spus, in conferinta organizata la Ministerul Sanatatii, ca revendicarile Coalitiei Profesionistilor din Sanatate au fost indeplinite sau sunt in curs de rezolvare. Ministrul Nicolaescu s-a referit la deblocarea a peste 1.100 de posturi din sistemul sanitar, promovarea unui amendament la OUG 103/2013 privind plata suplimentara pentru zilele de sambata, duminica si sarbatorile legale lucrate si suplimentarea bugetului MS cu 200 milioane de lei pentru plata arieratelor din sistem si pentru cheltuieli de functionare a unitatilor medicale.

Nicolaescu a mai spus ca la Ministerul Sanatatii a fost semnat Contractul colectiv de munca la nivel de sector, pe baza caruia vor fi facute mai multe propuneri, transmite MEDIAFAX.

Presedintele Federatiei Sanitas, Leonard Barascu, a anuntat ca, in aceste conditii, se suspenda conflictul de munca si se amana greva generala.

Prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi, a precizat ca greva este amanata pana la aprobarea de catre Ministerul Muncii a Contractului colectiv la nivel de sector, care ii vizeaza pe toti cei 221.000 de angajati din sistemul sanitar. El a adaugat ca acesta este cel mai mare Contract colectiv de munca incheiat in sistemul sanitar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.