Un numar de 1.124 posturi din sistemul de sanatate, in principal medici pentru toate specializarile, asistente si moase, vor fi deblocate prin scoaterea la concurs a acestora, a anuntat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Decizia a fost luata in sedinta de miercuri a Guvernului.

Potrivit MEDIAFAX, ministrul a aratat ca masura este necesara deoarece numarul de personal pe aceste posturi este deficitar. Printre specialitatile vizate se numara domeniul anesteziei si terapiei intensive, precum si cel al psihiatriei.

Nicolaescu a afirmat ca, astfel, la spitalul de copii "Marie Curie" vor putea fi angajati medici in chrirugie cardiaca si asistenti care sa mearga la pregatire in Italia, iar Institutul Oncologic din Iasi va putea avea personal pentru o serie de servicii medicale.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicoescu, a declarat luni, dupa intalnirea cu reprezentantii Sanitas, ca a convenit impreuna cu acestia suspendarea oricarui conflict colectiv de munca, urmand ca miercuri sa aiba noi runde de discutii.

Tot dupa negocierile de luni de la Ministerul Sanatatii, prim-vicepresedintele Sanitas, Marius Sepi, a anuntat ca greva generala anuntata pentru 28 noiembrie ar putea fi suspendata miercuri, daca revendicarile Federatiei Sanitas si prezentate de ministrul Eugen Nicolaescu in sedinta de Guvern vor fi acceptate.

Cresterea veniturilor pentru personalul medico-sanitar, deblocarea a peste 1.200 de posturi in sistem si un nou contract colectiv de munca au fost printre subiectele discutate la intalnirea care a avut loc luni la Ministerul Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.