Guvernul a avizat plata dubla a personalului medical pentru zilele nelucratoare, sambata, duminica si sarbatori, si a aprobat suplimentarea bugetului Sanatatii cu 200 milioane lei in vederea platii arieratelor, a anuntat ministrul Nicolaescu, care a declarat ca astfel ar putea inceta greva medicilor

Executivul a aprobat, miercuri, o nota privind introducerea in regim de urgenta in Parlament a unui amendament la legislatia actuala in domeniu, astfel incat orele suplimentare efectuate de personalul medical in zilele nelucratoare, sambata, duminica si de sarbatori legale sa fie platite dublu, transmite MEDIAFAX.

Totodata, printr-o hotarare, bugetul Ministerului Sanatatii a fost suplimentat cu 200 milioane lei din Fondul de rezerva al Guvernului, suma care, potrivit lui Nicolaescu, va fi transferata Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru plata arieratelor din sistem, astfel incat anul 2013 sa se incheie fara datorii, cat si pentru cheltuielile de functionare ale unitatilor medicale.

Ministrul Sanatatii a aratat ca este vorba de angajamente luate de Guvern cu sindicatele din domeniu, iar in urma sedintei Executivului va avea o intalnire cu Federatia Sanitas in urma careia spera sa se puna capat conflictului de munca declansat de aceasta, iar greva de joi sa fie suspendata.

Nicolaescu a reafirmat cu acest prilej ca este posibila cresterea veniturilor personalului medical in 2014, dar etapizat si in functie de veniturile pe care le va aduce in sistem introducerea pachetului de servicii medicale de baza.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicoescu, a declarat luni, dupa intalnirea cu reprezentantii Sanitas, ca a convenit impreuna cu acestia suspendarea oricarui conflict colectiv de munca, urmand ca miercuri sa aiba noi runde de discutii.

Tot dupa negocierile de luni de la Ministerul Sanatatii, prim-vicepresedintele Sanitas, Marius Sepi, a anuntat ca greva generala anuntata pentru 28 noiembrie ar putea fi suspendata miercuri, daca revendicarile Federatiei Sanitas si prezentate de ministrul Eugen Nicolaescu in sedinta de Guvern vor fi acceptate.

Cresterea veniturilor pentru personalul medico-sanitar, deblocarea a peste 1.200 de posturi in sistem si un nou contract colectiv de munca au fost printre subiectele discutate la intalnirea care a avut loc luni la Ministerul Sanatatii.

Citeste si:
Epidemie de rujeolă la nivel național! Măsurile impuse pentru...
Epidemie de rujeolă la nivel...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.