Statiunea Baile Felix, cunoscuta pentru izvoarele sale de apa termala, risca sa devina un dezastru ecologic, dupa ce Guvernul Ponta a aprobat acordul de concesiune pentru exploatarea gazelor de sist in zona.

Potrivit hotararii, care a fost publicata vineri in Monitorul Oficial, Guvernul a aprobat acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare in perimetrul 3 Baile Felix de catre East West Petroleum Corporation, o companie canadiana.

Articolul 1

Se aproba Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare in perimetrul EX – 3 Baile Felix, incheiat intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, in calitate de concedent, si East West Petroleum Corp., in calitate de concesionar, prevazut in anexa*) care face parte integranta din prezenta hotarare._____*) Anexa nu se publica, fiind clasificata potrivit legii.

Articolul 2

Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare in perimetrul EX – 3 Baile Felix, aprobat potrivit art. 1, intra in vigoare la data publicarii prezentei hotarari in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Sursa: Monitorul Oficial, Hotararea Nr. 887 din 14.11.2013

Potrivit realitatea.net, aceeasi companie a mai obtinut acordul Guvernului Ponta pentru exploatarea gazelor de sist in perimetrele 8 Biled si 7 Periam din judetul Timis.

Presa locala sustine ca acordurile ar permite exploatarea eventualelor zacaminte de gaze de sist de la Baile Felix, dupa ce la Oradea au avut deja loc o serie de manifestari anti-exploatare de gaze de sist.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.