Cateva mii de persoane au participat, vineri seara, la deschiderea celei de-a saptea editii a Targului de Craciun de la Sibiu si au urmarit un concert sustinut de Monica Anghel, dupa ce primarul Klaus Iohannis a pornit iluminatul festiv din Piata Mare.

La ceremonia organizata in deschiderea celei de-a saptea editii a Targului de Caciun din Sibiu, primarul Klaus Iohannis a urcat pe scena si le-a urat "Distractie placuta" celor prezenti la eveniment.

"Bine ati venit in Piata Mare, la deschiderea Targului de Craciun, ajuns la a saptea editie deja. Prima editie, daca va amintiti, a fost in 2007, cand Sibiul a fost Capitala Culturala Europeana. Atunci a fost un inceput bun si cred ca azi avem o continuare foarte buna a unei traditii foarte bune. Am discutat cu organizatorii si le-am spus ca am fost surprins ce multe articole bune au aparut despre acest targ de Craciun din Sibiu, inainte chiar de a se deschide. Este o realizare frumoasa. Organizatorii au reusit in fiecare an sa vina cu ceva in plus. Faptul ca ati venit in numar asa de mare la deschidere arata ca deja suntem pe drumul cel bun. Faptul ca multi turisti vin in Sibiu special pentru acest targ ne arata ca nu numai sibienilor le place, ci si musafirilor nostri, lucru care ne bucura foarte mult. Va doresc sa gasiti ce doriti in acest targ: distractie, cadouri, jocuri pentru copii, o atmosfera deosebita, acum cand, incet-incet, ne pregatim de Craciun", le-a spus Iohannis sibienilor prezenti in Piata Mare, transmite MEDIAFAX.

Iohannis a apasat apoi butonul special si a pornit iluminatul festiv pregatit pentru sarbatori in piata centrala a orasului.

Potrivit reprezentantilor Primariei Sibiu, iluminatul festiv in restul orasului va fi pornit ulterior, mai aproape de zilele de sarbatoare din luna decembrie.

Dupa momentul festiv, sibienii au urmarit cu concert sustinut de Monica Anghel.

Targul de Craciun va fi deschis pana in 3 ianuarie, sibienii si turistii avand la dispozitie peste 60 de casute de unde pot cumpara cadouri, ornamente, jucarii, dulciuri si alte produse de sezon. In cadrul targului sunt amenajate un patinoar si mai multe instalatii si jocuri pentru copii.

In centrul intregii constructii se afla un brad de 22 de metri inaltime, care a fost impodobit cu peste doua mii de ornamente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.