Aproximativ 300.000 de jucarii si accesorii pentru telefoane mobile, susceptibile a fi contrafacute, cu o valoare de piata ce ar fi depasit un milion de lei, au fost confiscate de politistii de frontiera, in urma unor actiuni organizate in Portul Constanta Sud si in punctul de frontiera Negru Voda.

Potrivit reprezentantilor Garzii de Coasta, un bulgar in varsta de 34 ani, care conducea un camion incarcat cu jucarii pentru o societate comerciala cu sediul in Bucuresti, s-a prezentat, miercuri dimineata, in punctul de trecere a frontierei Negru Voda pentru efectuarea formalitatilor.

In baza analizei de risc, politistii de frontiera au verificat camionul condus de acesta, descoperind peste 140.000 de jucarii - masinute, roboti, personaje din desene animate, papusi, telefoane mobile, susceptibile a fi contrafacute.

Tot miercuri, in jurul orei 14.30, politistii de frontiera si vamesii din Portul Constanta Sud - Agigea au controlat un container sosit din China pe adresa unei societati comerciale cu sediul in Ilfov, fiind descoperite peste 150.000 de accesorii pentru telefoane mobile, de asemenea susceptibile a fi contrafacute, scrie MEDIAFAX.

Marfa, care purta insemnele distinctive ale unor marci cunoscute, cu o valoare totala de aproximativ 1.175.000 de lei, daca ar fi fost originala, a fost confiscata de vamesi, iar politistii de frontiera le-au intocmit administratorilor societatilor comerciale importatoare, un cetatean roman si unul chinez, dosare penale pentru punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.