Romania are o problema majora privind riscul de saracie in randul copiilor, dar au aparut si fenomene ingrijoratoare privind abuzul asupra copilului, facut de multe ori in familie, a declarat miercuri ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

Demnitarul a atras atentia ca au aparut fenomene ingrijoratoare privind abuzurile, de toate felurile, asupra copilului si a aratat ca mai ingrijorator este faptul ca de cele mai multe ori aceste abuzuri sunt facute chiar de catre parinti.

"Aceste fenomene apar mai ales in familiile sarace", a precizat Mariana Campeanu.

Ministrul Muncii a semnalat si faptul ca au inceput sa apara cazuri de copii foarte mici diagnosticati cu malnutritie, acest fenomen fiind pus pe seama saraciei, dar si a lipsei de educatie a mamelor, care nu stiu ca doar laptele matern nu ajunge pentru alimentatia copilului.

Reprezentantul UNICEF in Romania, Sandie Blanchet, a declarat ca sunt imbunatatiri semnificative in ce priveste dreptul la supravietuire, aratand ca daca in 1990 se inregistrau in jur de 16.000 de decese in randul copiilor sub cinci ani, in 2012 s-a ajuns la 3.000 de astfel de cazuri.

Citeste si Copiii din Romania sunt cei mai NEFERICITI din lume


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.