Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) a inceput controale in structurile de cazare si restaurantele din Brasov si Prahova, unde sunt asteptati multi turisti de Craciun si Revelion, a declarat presedintele autoritatii, Razvan Filipescu.

In ultimele luni, ANT a facut aproximativ 600 de controale, iar in urma verificarilor au fost retrase 15 licente de turism si opt certificate de clasificare. Totodata, au fost aplicate 130 de amenzi contraventionale in valoare totala de aproximativ trei milioane de lei.

Tot in ultimele luni au fost verificate 436 de unitati de cazare, 435 de unitati de alimentatie publica si 159 de agentii de turism.

In paralel, inspectorii ANT verifica si dau avize de functionare provizorie pentru noile structuri de cazare.

"Au fost intocmite aproximativ 1.000 de certificate de clasificare a structurilor de primire turistice cu functiuni de cazare si alimentatie publica. De asemenea, au fost eliberate peste 900 de autorizatii provizorii de functionare pentru structuri de primire turistice cu functiuni de cazare si alimentatie publica", a mai spus Filipescu, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.