Clujul este judetul cu cele mai multe biserici din Romania, 833, iar Bacaul este judetul care gazduieste 666 de biserici.

In judetul Bacau sunt 666 de biserici, cifra oficiala data de Secretariatul de Stat pentru Culte. Cele mai multe pe cap de locuitor sunt insa in Salaj, unde exista una la fiecare 474 de persoane, scrie realitatea.net.

La popul pus se afla judetul Tulcea unde exista doar 73 de lacase de culte.

In Romania exista peste 18.000 de biserici si doar 4.000 de scoli. In aceasta pirivnta, Bucuresti si Ilfov conduc clasamentul regiunilor, aici afalndu-se 349 d eunitati de invatamant. Datorita populatiei mari, tot aici sunt si cele mai putine scoli pe cap de locuitor (o scoala la 5.852 de persoane).

Daniel Funeriu afirma in februarie ca in ultimii sase ani s-au inchis 1781 de scoli. Asta nu inseamna ca nu s-au deschis si unitati noi, dar pentru fiecare scoala nou construita in Romania dupa Revolutie, au aparut insa peste 5 biserici noi, scrie gandul.info.

Decizie oficiala a Guvernului: Religia este considerata serviciu public esential


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.