Directorul general al companiei CFR SA, George Micu, a declarat, sambata, ca in prezent nu se discuta despre disponibilizari in cadrul CFR, existand preocupari pentru gasirea de solutii care sa duca la pastrarea locurilor de munca, intrucat eventualii disponibilizati si-ar gasi foarte greu de munca.

George Micu a spus ca in prezent nu se poate spune ca disponibilizarile sunt iminente la CFR, conducerea companiei incercand sa identifice solutii pentru pastrarea locurilor de munca.

"Preocuparea noastra la acest moment nu este sa facem disponibilizari, ci este sa gasim solutii pentru pastrarea locurilor de munca ale angajatilor CFR, pentru ca este un domeniu de nisa si masura disponibilizarilor va trebui sa fie ultima, deoarece acesti oameni isi vor putea gasi greu de lucru in alte domenii. Acesta nu este un domeniu din care sa poata fi mutati. In acest moment, disponibilizarile nu sunt iminente la CFR, pentru ca si daca vor fi anumite reduceri, vom incerca sa gasim solutii sa fie preluati sau sa se gaseasca solutii pentru protectie sociala a acestor angajati", a mai spus Micu, scrie MEDIAFAX.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, declara marti ca daca vor exista planuri de disponibilizari la companiile detinute de minister, acestea vor fi discutate in prealabil cu sindicatele, dar in prezent prioritatile sunt bugetul pe 2014 si planurile de dezvoltare a companiilor.

"In momentul acesta nu exista un plan de disponibilizari. Sigur, zvonurile pot aparea din toate directiile, cum ne-am obisnuit. In momentul in care se va face sau va exista un plan de disponibilizari, va exista doar dupa ce vom discuta cu partenerii sociali, cu sindicatele. Nu exista plan de disponibilizari care sa nu trebuiasca sa fie discutat cu sindicatele. Din cate stiu, inca nu am ajuns la acel subiect. Avem o alta prioritate - bugetul pe 2014, planurile de dezvoltare a companiilor, cred ca sunt foarte importante, mult mai importante, pana sa ajungem sa reorganizam mai avem. Trebuie intai sa le punem pe picioare", a spus Manescu la Mediafax Talks about Aviation.

Ea a raspuns astfel la intrebarea daca exista planuri de disponibilizari la companiile feroviare in afara de CFR Marfa, sau la Tarom.

CFR Marfa va disponibiliza dintre angajati in 2014, persoanele disponiblizate urmand insa sa primeasca un venit lunar de completare dupa desfacerea contractului de munca, in conditiile in care legislatia actuala, modificata recent de Guvern, nu mai prevede astfel de plati si pentru aceasta companie.

Citeste si:
Mai multe locuri de muncă disponibile în 2022
Mai multe locuri de muncă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.