Politia canadiana a anuntat joi ca a desfiintat o vasta retea de pedofilie care a dus la arestarea a 348 de persoane in intreaga lume.

In cadrul unei anchete lansata in 2010, politia a arestat un rezident al orasului Toronto in mai, prezentat ca fiind liderul retelei si acuzat ca a raspandit continut cu caracter pedofil, scrie MEDIAFAX.

In urma anchetei care s-a desfasurat in 50 de state, 348 de persoane au fost arestate in intreaga lume si 346 de victime minore au fost "scoase din exploatarea sexuala", conform unui comunicat al politiei din Toronto.

Anchetat pentru 11 capete de acuzare, canadianul in varsta de 42 de ani avea un website pe care vindea si difuza fotografii si filme in care adulti intretineau acte sexuale cu copii.

Majoritatea filmelor erau produse in Romania si Ucraina, a declarat Joanna Beaven-Desjardins, inspector de politie in Toronto.

"Majoritatea au fost produse in Ucraina si Romania", a declarat Beaven-Desjardins, in cadrul conferintei de presa, raspunzand intrebarii unui jurnalist.

Detectivul Lisa Belanger, de la politia din Toronto, care lucreaza la acest caz, a oferit mai multe detalii despre locurile unde erau turnate aceste filme. Ea sustine ca majoritatea erau produse in apartamentele unor persoane, in curti private, si saune dubioase.

Politia suspecteaza ca inregistrarile video erau apoi trimise din Toronto - prin e-mail si Internet - cumparatorilor din lumea intreaga. Anchetatorii au petrecut patru zile cautand peste tot materiale, a adaugat ea. in total, au fost recuperate 46.000 de megabytes de filme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.