Bugetul stabilit de Guvern pentru Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) in anul 2014, de 22,590 miliarde lei, reprezinta o crestere substantiala fata de anul 2013 si va asigura functionarea in parametri normali a sistemului de asigurari de sanatate.
Bugetul institutiei va fi mai mare anul urmator cu 3,14 miliarde de lei, sustin reprezentantii institutiei intr-un comunicat remis Agerpres.

"Aducerea la zi a platilor la medicamentele din farmacii si din programe reprezinta una dintre cele mai mari realizari din acest an ale CNAS si ale Guvernului, fiind un imens pas inainte comparativ cu situatia anilor 2009, 2010 si 2011. Bugetul pe anul 2014 va permite buna functionare a sistemului de asigurari de sanatate si imbunatatirea calitatii serviciilor catre pacienti. Astfel, anul viitor vom putea mentine platile la medicamente la termenul de 60+30 de zile, vom sustine cel putin 7.500 de pacienti cu afectiuni oncologice in tratament cu molecule scumpe (cu aprobarea CNAS) si va fi posibila tratarea pacientilor cu hepatita B si C, fara a mai fi nevoie de liste de asteptare", precizeaza reprezentantii CNAS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.