Procurorul George Margarit, acuzat ca ar fi jucat la poker banii destinati unui flagrant si a luat bani ridicati in timpul unor perchezitii, a fost retinut, joi, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, fiind acuzat de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale, in perioada 2012-2013, George Margarit, in calitate de procuror in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Buzau, investit cu solutionarea a doua dosare penale, "nu si-a indeplinit atributiile de serviciu si a cauzat o vatamare a intereselor legale ale mai multor persoane, obtinand un avantaj patrimonial, reprezentand sume de bani si contravaloarea unor bijuterii in cuantum total de 406.753 lei, 6.530 euro, 121 USD si 30 lire sterline".

Potrivit MEDIAFAX, procurorii anticoruptie spun ca Margarit nu a dispus punerea sechestrului asupra unor sume de bani si bijuterii ridicate cu ocazia perchezitiilor efectuate la domiciliile persoanelor cercetate in cele doua dosare penale. De asemenea, procurorul nu a consemnat pe numele acestora sumele de bani ridicate la perchezitii, bani pe care procurorul i-a cheltuit ulterior.

Procurorii cer arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui George Margarit, Curtea de Apel Bucuresti urmand sa decida daca acesta va fi incarcerat.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat, joi, retinerea si arestarea lui George Margarit, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Buzau.

Cazul procurorului a fost preluat, in 6 noiembrie, de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie de catre Directia Nationala Anticoruptie, au declarat oficiali din DNA.

Presa a prezentat, in 5 noiembrie, informatii cu privire la o ancheta interna a DIICOT demarata dupa ce Gabriel Margarit, in perioada in care a lucrat ca procuror la DIICOT Buzau, nu ar fi returnat la timp institutiei 10.000 de euro folositi la un flagrant pentru prinderea unor traficanti de hasis.

Dupa finalizarea flagrantului, el ar fi trebuit sa restituie banii unitatii de parchet, in termen de 14 zile, insa nu a facut-o, astfel ca superiorii sai au dispus verificari interne, potrivit dezvaluirilor din presa.

Citeste si:
Reghecampf îi dă replică Anamariei Prodan: „Trăiește în continuare...
Reghecampf îi dă replică...

In urma verificarilor, conducerea DIICOT ar fi constatat ca lipsesc nu doar cei 10.000 de euro de la flagrant, ci o suma de zece ori mai mare, provenind din banii ridicati in cursul altor anchete.

Potrivit sefului DIICOT Buzau, Gheorghe Petrosel, procurorul Margarit a depus o cerere la CSM in care solicita ca din 1 noiembrie sa nu mai activeze in DIICOT Buzau, ci sa fie mutat la Parchetul Judecatoriei Buzau, unde insa nu s-a prezentat la serviciu.

"Dumnealui, din data de 1 noiembrie 2013 activeaza efectiv la Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau. Practic s-a adresat cu o cerere sectiei pentru procurori a CSM, aceasta in sedinta din 22 octombrie, i-a fost admisa cererea de incetare a activitatii la Biroul teritorial DIICOT Buzau. Abatere disciplinara nu a avut, iar orice referinta la un dosar care il priveste pe dumnealui, aflat in lucru, nu poate fi data publicitatii si nu putem furniza relatii despre dosarul penal inregistrat la nivelul altei unitati de parchet pentru ca exista riscul afectarii anchetei penale", a spus Gheorghe Petrosel.

Citeste si:
Dan Diaconescu, reținut de poliție. Fostul patron OTV este acuzat...
Dan Diaconescu, reținut de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.