Bugetul alocat educatiei in 2014 va creste cu circa 350 de milioane de euro, educatia fiind una dintre prioritatile Guvernului, da asigurari Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru invatamant Superior.
Potrivit lui Costoiu, anul viitor bugetul educatiei va fi suplimentat cu circa 350 milioane euro, pentru plata diferitelor lucrari la scoli, universitati, camin, iar incepand cu 1 ianuarie 2014 salariile debutantilor din invatamant vor creste "semnificativ", scrie evz.ro.

De asemenea, el a afirmat ca in 2014 sumele pe care Guvernul le va plati pentru acoperirea cheltuielilor generate de sentintele date de instante ca urmare a diminuarii salariilor din anul 2010 vor reprezenta un efort financiar de "peste un miliard de lei".

"Cu alte cuvinte, Guvernul PDL a taiat 25%, profesorii au castigat in instanta iar in 2014 suma pe care Guvernul o va plati este de peste un miliard de lei. Daca aceasta suma nu ar fi trebuit sa o platim, ci sa o introducem in plata salariilor, ar fi insemnat o crestere de 8% pentru toate cadrele didactice", a spus Costoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.