Mai multe organizatii studentesti organizeaza miercuri un mars si mitinguri in Capitala, astfel ca traficul rutier va fi restrictionat pe mai multe artere de circulatie, informeaza Brigada Rutiera.

Studentii din Bucuresti si din tara ies in strada pentru a protesta impotriva "subfinantarii" din educatie. Mitingul din Capitala incepe la ora 14:00 in Piata Universitatii.

Incepand cu ora 14:00 studentii urmeaza sa se adune in Piata Universitatii, iar intre 15:30-16:30 va avea loc un miting de protest in Piata Victoriei, zona aflata in prelungirea parcului Kiseleff dintre bulevardul Aviatorilor si soseaua Kiseleff. Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a anuntat pentru miercuri proteste de strada in Capitala si in centrele universitare din tara. Studentii cer Guvernului alocarea a 6% din PIB pentru educatie.

In tara, proteste vor avea loc in orasele Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi, Constanta, Galati, Baia Mare, Sibiu, Suceava, Oradea si Alba Iulia.

Printre nemultumirile studentilor se numara, potrivit ANOSR, faptul ca universitatile, in contextul unei subfinantari constante a educatiei, au fost nevoite sa creasca taxele, sa comaseze grupe si facultati sau sa reduca si chiar sa opreasca, in unele cazuri, investitiile ce tin de imbunatatirea calitatii sistemului educational.

Astazi, elevii din toata tara (cu exceptia elevilor bucuresteni) se afla in greva japoneza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.