Elevii vor fi miercuri in greva japoneza, in semn de protest fata de subfinantarea educatiei.

Elevii vor purta miercuri banderole albe in semn de protest fata de subfinatarea sistemului educational, iar in unele judete, dupa orele de curs, se vor alatura manifestatiilor studentilor, a anuntat Consiliul National al Elevilor.

Consiliul National al Elevilor (CNE), structura reprezentativa a elevilor la nivel national, trage un semnal de alarma in privinta subfinantarii invatamantului romanesc si solicita Guvernului alocarea a 6 la suta din PIB pentru educatie, potrivit unui comunicat remis marti MEDIAFAX.

Printre principalele revendicari ale elevilor este si dotarea corespunzatoare a unitatilor de invatamant.

"Exista numeroase cazuri in care scolile nu au autorizatie sanitara de functionare si nu au beneficiat de fonduri pentru reabilitarea bazei materiale. in mediul rural, exista inca scoli cu toalete in curte si fara apa potabila. De asemenea, in unele situatii, scolile sunt incalzite cu sobe vechi si degradate. Potrivit standardelor europene, pentru a asigura un mediu de invatare adecvat, unitatile de invatamant trebuie sa aiba in dotare laboratoare, biblioteci, baze sportive, sali de clasa dotate corespunzator, dar si spatii destinate activitatilor extra-curriculare", a precizat sursa citata.

Totodata, elevii cer decontarea integrala a cheltuielilor de transport pentru elevii navetisti.

Elevii bucuresteni nu vor face greva japoneza si nici nu se vor solidariza cu actiunile de protest ale studentilor, a declarat marti, vicepresedintele Consiliului Municipal al Elevilor Bucuresti (CMEB), Cleopatra Nestor.

"Nu suntem de acord cu nicio forma de greva. Avem alte prioritati. Suntem elevi. Nu ne asumam decizia Consiliul National al Elevilor", a spus Cleopatra Nestor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.