Jurnalistul Stefan Stroe sustine ca a gasit averea pierduta a fostului dictator Nicolae Ceausescu, in valoare de peste 100 de miliarde de euro.

Invitat la Kanal D, jurnalistul a declarat ca detine dovezi care demonstreaza ca banii s-ar afla intr-un cont in Canada si ca ar fi vorba de echivalentul a 100 de miliarde de euro.

"Banii se afla in Canada. Banca se numeste «Royal Bank», iar suma este fabuloasa. Este vorba despre o suta de miliarde de euro. (n.r. echivalentul a 100 de miliarde de euro). Multe oficialitati au stiu de acest cont. O sa aduc dovezi in curand. Am certitudinea ca acest con este activ. Am numerele de cont, semnatura lui, banii sunt depusi pe numele lui in 1981. Autoritatile trebuie sa ia atitudine", a stefan Stroe, scrie realitatea.net.

Conturile dictatorului sunt cautate de mai bine de 23 de ani si nimeni nu a reusit sa le afle urma. Un grup de experti canadieni, angajati in anii '90 de Guvernul Romaniei ca sa dezlege misterul, au abandonat cercetarile indicand totusi cativa vinovati, scrie romanialibera.ro.

Oficial, conturile nu au fost descoperite niciodata. Exista insa suspiciuni ca acestea ar fi fost folosite de unii agenti ai serviciilor secrete comuniste si de oameni care ar fi activat in comertul exterior, controlat total de Securitate. In 2008, in Parlamentul Romaniei, dupa ani de mister in care mai toata lumea se intreba unde sunt banii lui Ceausescu s-a pornit din nou o ancheta. O ancheta care nu a descoperit, in fapt, nimic.

"Concluzia comuna a tuturor celor audiati a fost ca Nicolae Ceausescu nu a avut conturi in afara tarii. Toti cei audiati, fara exceptie, au insistat asupra faptului ca Nicolae Ceausescu nu vedea nici un motiv sa depoziteze banii in afara tarii atata timp cat era convis ca are controlul total asupra situatiei interne. Nici copiii cuplului Ceausescu nu au avut astfel de conturi. " arata raportul parlamentar.

Citeste si:
Oana Lis și-a pus fanii pe jar. Ce avere ar fi primit vedeta:...
Oana Lis și-a pus fanii pe...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.