Autoritatile romane din turism lucreaza la un circuit al castelelor legat de numele lui Vlad Tepes, iar turismul istoric ar putea fi promovat in strainatate avand Dracula ca figura centrala, a declarat ministrul pentru IMM si Turism, Maria Grapini.

"Nu abandonam mitul Dracula. Oriunde m-am dus, din Coreea si pana in SUA, toata lumea m-a intrebat de Dracula. Nu putem sa renuntam la acest mit", a spus Grapini, citata de MEDIAFAX.

Ea a adaugat ca turismul istoric va fi promovat in strainatate avand ca personaj central mitul Dracula.

"Construim si un circuit al castelelor Dracula, pe unde a fost Vlad tepes", a afirmat ministrul.

Turoperatorii romani prezenti la targul de turism de la Londra cred ca Dracula este mai cunoscut decat Bucurestiul in Marea Britanie si ar trebui exploatat mai mult.

"Toata lumea stie de Dracula si exploatarea lui va fi mereu o idee buna. Noi avem un circuit Dracula pe care il propunem la acest targ si care include Sighisoara, Castelul Bran, Snagov si Bucuresti", a declarat Alin Burcea, proprietarul agentiei de turism Paralela 45.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.