Odata cu majorarea salariului minim pe economie creste si amenda rutiera. in 2014 cea mai mica amenda rutiera va ajunge astfel la 180 de lei.

Valoarea unui punct de amenda reprezinta 10% din valoarea salariului minim pe economie, astfel incat in momentul in care acesta va ajunge la 900 de lei si valoarea unui punct de amenda va fi de 90 de lei, potrivit Romania TV.

Cele mai mici amenzi se calculeaza la 2-3 puncte. Asadar, la mijlocul anului 2014, ele vor ajunge la 180, respectiv 270 de lei si le vom incasa atunci cand nu vom purta centura de siguranta, vom depasi viteza legala cu 10-20 km pe ora sau vom vorbi la telefon in timp ce conducem masina.

Toate acestea se aplica, insa, pe actualul Cod Rutier, intrucat noul Cod Rutier este inca in dezbatere. El va veni cu amenzi mult mai mari decat actualul cod si nu este exclus ca in 2014 sa fie in vigoare atunci cand salariul va fi de 900 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.