Adaposturi private cu peste 3.000 de caini neinregistrati, care pot ajunge oricand in strada, au fost gasite la controalele din ultimele doua luni, a declarat, vineri, coordonatorul de proiect al ASPA, Razvan Bancescu, precizand ca au fost date amenzi de 50.000 de lei.

"Am gasit adaposturi private cu peste 3.000 de caini neinregistrati, care pot ajunge in orice moment in strada", a spus Razvan Bancescu, precizand ca este vorba atat despre cele deja cunoscute, cat si despre cazul unui adapost care apartine unei persoane fizice.

Potrivit MEDIAFAX, coordonatorul de proiect al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor a precizat ca in aceste a ONG-uri nu a fost respectata decizia Consiliului General, cainii nefiind inregistrati asa cum prevede hotararea CGMB.

El a indicat printre acestea adaposturile apartinand asociatiilor "Prietenii animalelor", "Ham & Miau" si cel al persoanei fizice Ristea M., unde sunt mai multi caini.

Bancescu a mai spus ca in urma actiunilor de monitorizare au fost identificate 11 asemenea locatii, in judetele limitrofe Bucurestiului, in care sunt aproximativ 8.000 de caini.

El a precizat ca, avand in vedere faptul ca ASPA nu are competente pentru aceste zone, va fi sesizata Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, pentru verificarea conditiilor in care stau aceste animale si pentru stabilirea numarului exact al acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.