Fostul sef al BCCO Alba Iulia Traian Berbeceanu, acuzat ca ar fi sprijinit o grupare suspectata de evaziune fiscala cu produse petroliere, a fost dus, vineri, la Spitalul Judetean Alba, unde fusese trimis de medicul IPJ Alba, pentru investigatii cardiace.

Purtatorul de cuvant al IPJ Alba, Luminita Prodan, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX ca fostul sef al BCCO Alba Iulia Traian Berbeceanu a fost consultat, joi, la cerere, de medicul arestului Politiei Alba, din cauza unor probleme cardiace.

Medicul IPJ Alba a decis sa ii dea lui Berbeceanu un bilet de trimitere pentru a fi supus unor investigatii medicale amanuntite. Astfel, fostul sef al BCCO Alba Iulia a fost dus, vineri, la Spitalul Judetean Alba.

"Nu i s-a facut rau in arest, ci a fost dus pentru investigatii medicale la Spitalul Judetean Alba. Detalii despre starea de sanatate a acestuia nu putem furniza", a declarat Prodan.

Surse din cadrul Spitalului Judetean Alba au declarat corespondentului MEDIAFAX ca Traian Berbeceanu a fost consultat de cardiologi deoarece sufera de o cardiopatie ischemica.

Dupa terminarea tuturor investigatiilor, fostul sef al BCCO Alba Iulia va fi dus inapoi in arestul IPJ Alba.

Fostul sef al BCCO Alba Iulia a fost arestat preventiv in 24 octombrie, printr-o decizie luata de Curtea de Apel Alba Iulia, la propunerea procurorilor DIICOT. Tot atunci, au mai fost arestati Titus Biriescu si Ramona Biriescu, cercetati in acelasi dosar.

Potrivit procurorilor, sotii Titus Gabriel si Anisoara Ramona Biriescu, considerati liderii gruparii infractionale specializate in comert ilegal cu petrol, au sponsorizat BCCO Alba, prin intermediul comisarului Traian Berbeceanu.

Din documentele anchetatorilor reiese ca cei doi soti au sponsorizat indirect, prin comisarul Traian Berbeceanu, cu calculatoare si alte bunuri sau servicii, BCCO Alba si Inspectoratul Scolar Hunedoara.

Procurorii DIICOT au facut, in 23 octombrie, 11 perchezitii in judetele Alba si Hunedoara, la locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala cu produse petroliere de peste 3,5 milioane de lei, intr-un dosar in care este cercetat si seful BCCO Alba Iulia.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Procurorii au stabilit ca seful BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a ajutat invinuitii, dandu-le informatii despre activitatile investigative desfasurate de DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infractiuni economice de catre membrii gruparii infractionale. Acesta i-ar fi anuntat si despre perchezitii si audieri de martori si le-ar fi dat spus cum pot evita probarea activitatilor infractionale, atentionandu-i cu privire la evitarea utilizarii comunicarilor prin telefon.

Dosarul in care Berbeceanu este acuzat ca ar fi sprijinit o grupare suspectata de evaziune fiscala cu produse petroliere a fost preluat, vineri, de DIICOT Structura Centrala de la serviciul teritorial al Directiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.